Taekwon-Do Kkamagwi

taekwon-do onderdelen

disciplines en onderdelen

taekwon-do training

fundamentals

Binnen Taekwon-Do wordt er aandacht besteed aan verschillende onderdelen waaronder de Taekwon-Do Fundamentals, Tuls, Zelfverdediging, Sparren, Valbreek Technieken, Power breaking en Special techniques

De juiste techniek is cruciaal voor een goede aanval of verdediging. Binnen ITF Taekwon-Do besteden wij veel aandacht aan fundamentele technieken en het herhalen hiervan, en zoals Bruce Lee ooit zei: “ I fear not the man who has practiced 10,000 kicks once, but I fear the man who has practiced one kick 10,000 times.”

stijlvormen

tuls

Tuls binnen ITF Taekwon-Do is een serie van fundamentele technieken onder andere verdedigingen en aanvallen, waarbij de student de technieken uitvoert tegen een onzichtbare tegenstander in een vastgestelde en logische volgorde.

zelfverdediging

Ho Shin Sul

Binnen ITF Taekwon-Do wordt er gewerkt met realistische situaties waarin men zich leert te verdedigen tegen één of meerder aanvallers, met of zonder wapen. Hierbij houden wij rekening met situaties die in het moderne leven kunnen voorkomen.

sparren

matsogi | kyorugi

Binnen ITF Taekwon-Do trainen wij ook op semi-contact sparring. Hiervoor trainen wij onder andere de trap en stoot technieken om toe te passen tijdens het sparren en zichzelf te verdedigen als het nodig is.

val breek techniek

Nak Bok

Het aanleren en meesteren van val-breek technieken die ervoor zorgen dat je op de correcte manier op de grond neerkomt tijdens een val of worp.

power breaking

Gyok Pa

Een spectaculaire eye catcher voor eenieder. Power breaking is de kunst van het breken, hierbij wordt er aangeleerd hoe je op een correcte manier een object kun breken, dit kunnen planken zijn, maar ook bakstenen of stokken.

special techniques

vrije vorm

Hierbij worden de basistechnieken van Taekwon-Do geüpgrade door een speciale uitvoering. Hierbij wordt er aandacht besteed aan acrobatiek, freerunning, hoog springen en verspringen, dit allemaal gecombineerd met Taekwondo trappen en technieken.

train je ook mee?

Schrijf je nu in of vraag een proefles aan!

Vragen? Of wilt u meer informatie?
Neem gerust contact met ons op.